OmgevingOnze voormalige, romantische wijnboerderij uit de 17e eeuw, is zeer rustig gelegen tussen de wijnvelden en heuvels van het Loire dal (Anjou).


Op slechts 5 km. afstand vindt u het stadje Brissac-Quincé. Hier is een prima supermarkt en er zijn meerdere bakkers, restaurants en café’s. In Brissac is een openlucht zwembad en, om niet te vergeten, het Chateau de Brissac, het hoogste kasteel van Frankrijk.

De prachtige historische stad Angers, de hoofdstad van de Anjou, ligt op 17 km. afstand. De burcht van Angers stamt uit de 13e eeuw en u vindt hier o.a. de beroemde wandtapijten van de apocalypse. Verder zijn hier meerdere musea, kunst galeries, prachtige parken, restaurants in alle prijsklassen en een zeer rijk winkel aanbod. Op zaterdag is er een grote groenten, fruit, vis en vleesmarkt en een redelijk grote “brocante”markt.

Voor de golfers onder u: op 15 km. afstand van ons huis is een schitterend gelegen 18-holes golfbaan.

Binnen redelijke afstanden vindt u meerde bijzondere kastelen langs de Loire: o.a. Chinon, Langais, Saumur, Azay le Rideau, Villandry en Usse. Op zo’n 20 minuten rijden bent u in de middeleeuwse ommuurde stadjes Montreuil-Bellay en Doué-la-Fontaine met zijn Troglodites (grotwoningen). Verder in Doué de beroemde dierentuin (volgens kenners één van de mooiste van Europa). In de tweede week van juli is in Doué het “Fête de la rose”.

Ook een bezoek aan de beroemde “zoutpannen” van de Guérande, is meer dan de moeite waard.

fr